Duurzame inzetbaarheid met oplossingen op maat

Hoe zorgen we ervoor dat leraren, leidinggevenden en ondersteunend personeel gemotiveerd, productief en vitaal zijn en blijven? In een sector met personeelsschaarste, vergrijzing, verhoogde verzuimpercentages en snelle veranderingen is dit geen eenvoudige taak. Daar komt nog bij dat ouders, inspectie en overheid hoge verwachtingen hebben over de kwaliteit van onderwijs. 

Gemotiveerd, productief en met vitaliteit (blijven) werken. Dat is waar duurzame inzetbaarheid in het onderwijs over gaat. Voor onderwijsorganisaties en hun besturen staat er veel op het spel. Werkvermogen, employability en vitaliteit zijn essentieel voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Van loopbaanstart tot pensioenleeftijd. De noodzaak is hoog om met frisse ogen te kijken naar innovatieve benaderingen en praktische maatregelen die duurzame inzetbaarheid in het onderwijs bevorderen. 

Onze ondersteuning   

KPC Groep en Stavoor, specialist in vitaal werken en leven, hebben hun kennis en ervaring gebundeld in de ondersteuning van besturen, scholen en teams.  

Scholen en besturen, zo zien we in de praktijk, kiezen vanuit hun ambities en urgenties eigen aanvliegroutes. Onze ondersteuning bestaat uit onderzoek, advies en trainingen. We richten ons onder meer op vraagstukken rond:  

  • Organisatieontwikkeling
  • Leiderschap 
  • Organisatiecultuur
  • Teamontwikkeling 
  • Psychologische veiligheid
  • Motivatie en bevlogenheid
  • Inzetbaarheid en vitaliteit in elke levensfase 

Maatwerk

Samen met besturen, leidinggevenden en HR-professionals bouwen we aan vitale organisaties met medewerkers die goed in hun vel zitten en gemotiveerd, productief en met plezier aan het werk zijn en blijven. Loopbaanontwikkeling, gezondheidsbevordering en een veilig en positief werkklimaat dragen bij aan motivatie en werkgeluk.  

Onze dienstverlening is maatwerk en is gebaseerd op co-creatie. Van het creëren en implementeren van beleid tot het verzorgen van specifieke inspiratiesessies en trainingen, bijvoorbeeld in het kader van huisacademies. Van trainingen voor leidinggevenden over het voeren van inzetbaarheidsgesprekken tot workshops voor leraren over regie nemen over eigen loopbaanontwikkeling. 

Krijg grip op duurzame inzetbaarheid met het Huis van Werkvermogen  

Niets zo handig als een praktisch model. Duurzame inzetbaarheid is een complex begrip. Met het Huis van Werkvermogen maken we die complexiteit beheersbaar Het Huis van Werkvermogen – een model van de Finse professor Juhari IImarinen – brengt de factoren in kaart die de inzetbaarheid van medewerkers beïnvloeden aan de hand van vier ‘verdiepingen’: gezondheid, competenties, normen en waarden, werkomstandigheden. 

Het Huis van Werkvermogen is een ‘kickstarter’ om het gesprek aan te gaan over duurzame inzetbaarheid. We hebben dit model specifiek afgestemd op de onderwijscontext. 

Ontdek waarom opdrachtgevers voor ons kiezen  

Kies voor een partner die de onderwijscontext begrijpt met al zijn dilemma’s en uitdagingen. We werken vraaggestuurd op alle niveaus, verbinden duurzame inzetbaarheid met leiderschap en maken het een vanzelfsprekend thema in de loopbaancultuur. Bij ons vind je inbedding en borging in het HRM-beleid en een doordachte combinatie van werkgevers- en werknemersbelangen voor loopbaanontwikkeling.

Meer weten?  

Neem contact op met Miranda de Vries of Walter van den Elsen  

Heeft u een specifieke vraag?  

Vul hier uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.  

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*