

Verdiepingsopleiding ondersteuningscoördinator gaat van start
Ben je minimaal twee jaar actief als zorgcoördinator/ondersteuningscoördinator? Wil je vanuit jouw positie en rol echt het verschil maken? Dan heeft KPC Groep een interessant opleidingsaanbod voor je: de vervolgopleiding zorgcoördinator. Deze gaat van start op 3 oktober.
Eerdere deelnemers vertellen waarom ze zich in inschreven en wat dit unieke opleidingsprogramma hen en de school opleverde.
Francis Holtslag, College de Heemlanden (Houten). “Ik wilde voor mezelf een ijkpunt hebben: Wat kan ik? Wat zie ik bij anderen? Wat moet ik nog ontwikkelen? Deze opleiding gaf me aanknopingspunten voor mijn verdere ontwikkeling.” Lees hier het complete verhaal.

Anita Gouda, ’t Ravelijn in Steenbergen. “Ik wilde uit mijn routines en mijn comfortzone komen. Als ondersteuningscoördinator had ik behoefte aan nieuwe prikkels. Door deze opleiding heb ik nu meer inhoud in mijn professionele bagage. Ook op persoonlijk vlak vind ik dat ik gegroeid ben en meer zelfvertrouwen heb als veranderaar bij vernieuwingen.” Lees hier het complete interview.

Deborah van Ham, Het Hooghuis Stadion Oss. “Ik kreeg steeds meer de behoefte om mijn ondersteuning beter weg te zetten in de school en wil meer als teacher leader een kartrekker worden bij vernieuwingen om leerlingen met extra behoeften beter te helpen.” Lees hier het complete verhaal.

Wat deze opleiding bijzonder maakt
Het centrale thema in de vervolgopleiding voor zorgcoördinatoren is strategisch adviseren op het gebied van zorgbeleid en in de praktijk bij het uitvoeren van zorgbeleid. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van kennis rond adviesprocessen, om het strategisch kunnen richten van een op samenwerking gerichte attitude en om persoonsontwikkeling. In de vervolgopleiding staan deelnemers stil bij kernvragen als: Hoe word je een effectieve adviseur en innovator in het netwerk en in de school? Hoe vergroot je jouw persoonlijke invloed?
Reeks van vier bijeenkomsten
De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten die vooral gericht zijn op vraagstukken uit de praktijk. De noodzakelijke kennis wordt vooraf aangeboden en in de bijeenkomsten wordt deze toegepast. De rode draad in het programma wordt gevormd door een praktijkproject waarmee de deelnemers aan de slag gaan. Met de deelnemers zorgen de opleiders Pieter Jan Hiemstra en Ton Bruining voor een vraaggerichte invulling van het programma. Pieter Jan Hiemstra was jarenlang zorgcoördinator in het voortgezet onderwijs. Hij is ook verantwoordelijk voor de basisopleiding. Daarbij bijgestaan door Ton Bruining, die zich als opleider, adviseur en onderzoeker vooral richt op leren en veranderen in professionele netwerken.